2013. április 9., kedd

A C-vitamin fiatalossá tesz

Érdemes C-vitamint szedni, mert rengeteg előnyös tulajdonsága van. Például jó eredményekkel lehet vele a ráncokat és a túlzott pigmentációt kezelni.
Számtalan más előnye is van. Betegség időszaka alatt is érdemes szedni, de ha sok stressz éri az embert, akkor is ajánlott a szedése. Ilyenkor nagyobb mennyiségben is lehet fogyasztani. Nincsenek káros hatásai a természetes C-vitaminnak. Sportnál különösen ajánlott, mert erősíti az ízületeket, védő, erősítő hatása is van.
Napjainkban kaphatók már vitaminos bőrvédő és tápláló krémek, ezek bársonyossá teszik a bőrt. Lassítja a bőr öregedését. A kollagén leépülését lassítja és az új kollagén termelést serkenti. Sokkal puhább és fiatalosabb lesz tőle a bőr, de vízben oldódik, ezért rendszeresen kell pótolni, mert a szervezet nem raktározza.
Forrásai: citrusfélék, feketeribiszke, eper, kiwi, papaya, chilipaprika, brokkoli, vízitorma, petrezselyem, zöld leveles zöldségek, zöld és piros paprika, málna, nyírfalevél, csalán, gyermekláncfű, csipkebogyó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése